Допълнителните санкции на САЩ може да засегнат европейски компании, които си сътрудничат с Иран

Източник: БНР

Държавният департамент не изключва възможността за въвеждане на допълнителни санкции по отношение на Иран, които могат да засегнат европейските компании, съобщиха международните агенции. В същото време те уточняват, че преговорите с европейските съюзници все още продължават.

САЩ, както и преди се надяват нова сделка с Иран.

По-рано министерство на финансите на САЩ уточни, че възстановяването на санкциите срещу Иран ще отнеме между 90 и 180 дни.

В 90-дневен срок, т.е. до 6 август ще бъдат възстановени санкциите срещу придобиването от страна на Иран на доларови банкноти, санкциите против търговията със злато и скъпоценни метали, санкциите срещу продажбата на Иран на графит , алуминий, стомана, въглища и софтуер, санкции по придобиване на иранска валута и суверенен дълг.

В САЩ отново ще бъде забранен вносът на ирански килими и хранителни продукти.

В разстояние на 180 дни, тоест до 4 ноември ще протече периодът за въвеждането на санкциите срещу корабоплаването корабостроенето в Иран, санкциите върху трансакции, свързани с нефт и нефтохимическа продукция от Иран, санкциите срещу чужди банки по повод извършване на дейности с Централната банка на Иран, санкциите, свързани с финансови услуги и застраховки, а също така и санкции срещу енергийния сектор на Иран.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари