Гърция отново иска подобряване на офертата за покупката на DESFA

Гръцкият фонд  HRADF е поискал повторно подобряване на предложенията за покупка на 66 % от акциите на оператора на гръцката газотранспортна система DESFA, става ясно от съобщение на фонда.

Два консорциума представиха на 16 февруари обвързващи предложения за покупката на 66% от акциите. В първият консорциум влизат Snam, Enagas Internacional и Fluxys, а във вторият  Regasificadora del Noroeste, Reganosa Asset Investments, S.N.T.G.N. Transgaz и ЕБВР.
В края на март фондът отвори офертите и поиска подобряване на предложенията, които бяха разгледани на съвета на директорите, който се състоя на 16 април.

Според фондът по-доброто предложение е на консорциума   Snam, Enagas Internacional и Fluxys, но е поискал подобряване на финансовото предложение, което ще бъде оценено на следващото заседание на Съвета на директорите на фонда.

Припомняме, че при първия търг за пакета от 66% от  DESFA, азербайджанската SOCAR предлагаше сумата от 400 млн. евро, но в края на 2016 г. сделката бе отменена, тъй като Европейската комисия забрани продажбата на DESFA на компании извън ЕС.

Сега гръцкият енергиен министър Йоргос Статакис коментира, че новите кандидати за покупката на активите на DESFA отговарят на строгите европейски изисквания, а също така и , че предлагат повече средства в сравнение с първия търг. По думите на министъра, овен това новият купувач на DESFA ще трябва да реализира инвестиционния план на компанията в размер от 130 млн. евро.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари