НАЧАЛО » свят

Голяма енергийна компания от Великобритания предлага на клиентите си "енергийна диета"

fb
3E news
fb
07-01-2014 12:39:00
fb

След като увеличи цените с 18%, голямата енергийна компания от  Великобритания First Utility разпространи сред клиентите си съвети за намаляване на разходите за газ и електроенергия. В тях тя ги призовава да минат на „енергийна диета”. За да икономисват, в частност компанията им предлага да вземат душ с други хора, да престанат да пият чай и да започнат да играят Монополи, пише Вести, позовавайки се на The Independent.

„Вземайте душ заедно. Така може да икономисате 34 фунта годишно – само че поискайте разрешение от другия!"

Ако клиентите си лягат рано или изключват електрическото осветление в дома си, според сметките на компанията ще икономисат 18 фунта и при това „ще си доставят немалко удоволствия”.

Намалете потреблението на чай и не прегрявайте чайника, съветва компанията – от отказът от горещи напитки два пъти в седмицата ще  икономисате 10 фунта годишно”, се казва в съветите за икономии.

Жителите на компанията биват съветвани и да се откажат от готвенето и да ползват микровълнови печки. Това не е всичко – сред съветите е и отказът от гледането на телевизия вечер, като вместо това клиентите започнат да четат книги, или пък да играят Монополи, от което ще икономисат още 12 фунта.

Резкият ръст на цените на електроенергията и газа за британците започна през лятото на 2013 г.

електроенергия
газ
цени
Великобритания
По статията работи:

Маринела Арабаджиева