Германия и Китай сключиха сделки за 20 млрд. евро

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян се обявиха за многостранна търговска система, особено след въвеждането на митата от страна на САЩ. Това става ясно от съобщенията на международните агенции, след като в понеделник Германия и Китай сключиха сделки за сумата от 20 млрд. евро. Председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян заяви пред журналисти, че проектите демонстрират възможността за сътрудничество между страните.

В допълнение към междуправителствените споразумения такива компании като BASF, BMW, Volkswagen, Daimler, Siemens и Bosch обявиха за сключени сделки и партньорски споразумения.

„Свободната търговия играе водеща роля за двете страни, а също така за световната икономика“, подчерта Ли Къцян, цитиран от Associated Press.
„Имаме много преки инвестиции в САЩ, много преки инвестиции в Китай, каза Меркел. Това е действително многостранна взаимнозависима система, която в най-доброто си проявление предполага печеливши ситуации, ако се придържаме към правилата“.

Канцлерът на Германия приветства смекчаването на ограниченията за чуждестранни инвестиции в Китай.

Докато напрежението по отношение на световната търговия се засилва,  Китай се стреми да подобри отношенията си с Европа за по-успешно противопоставяне на САЩ.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари