НАЧАЛО » свят

„Газпром” се надява на помощта на Австрия за отстраняване на пречките в ЕС за „Южен поток”

fb
3E news
fb
29-05-2014 08:01:00
fb

Участието на Австрия в строителството на газопровода „Южен поток”  ще се отрази положително на решаването на въпросите, повдигнати по отношение на проекта във връзка с влизането в сила на нормите на третия енергиен пакет. Това смята заместник-началника на департамента по управление на проекти в „Газпром” Александр Сиромятин.

„Австрия, като ключов играч на европейския газов пазар възнамерява да повлияе при регулирането на норимите на европеското законодателство и в частност третия енергиен пакет по отношение проекта” отбеляза представителят на „Газпром”, в хода на конференция по енергетика, съобщава РИА Новости.

Според Сиромятин, който отговаря в „Газпром” и за осъществяването в чужбина на сухопътната част на газопровода, участието на Австрия в проекта „Южен поток” повишава надеждността и сигурността на доставките по него като цяло.

Председателят на „Газпром” Алексей Милер и генералният директор на OMV  Герхард Ройс подписаха в края на април меморандум за намерения за реализацията на „Южен поток” на територията на Австрия.

Южен поток
Газпром
Австрия
Трети енергиен пакет
По статията работи:

Маринела Арабаджиева