"Газпром" прогнозира увеличен износ в Европа

Руската корпорация "Газпром" съобщи, че вижда предпоставки за увеличаване на износа за Европа. В изявлението се посочва, че холдингът е на първо място в света и Стария континент по износ на природен газ, като от началото на годината са експортирани рекордните 179,3 милиарда кубически метра. м газ, предават ТАСС.

Според прогнозите на международните експерти, се очаква стабилно потребление на природен газ страните от ЕС. "Като се има предвид продължителният значителен спад в местното производство, това ще увеличи значително необходимостта от допълнителен внос в страните от ЕС, което ще създаде възможност за доставчиците, включително „Газпром”, да увеличат продажбите си в региона", пише в съобщението.

От корпорацията отбелязват още, че най-активно ще увеличат потреблението на газ страните от Азиатско-тихоокеанския регион. По-рано изпълнителният директор на енергийната компания Алексей Милър информира, че тази година износът за Европа може да надхвърли 190 милиарда кубически метра. м.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари