"Газпром" очаква разрешения за строителството на "Северен поток 2" от още 4 страни

„Газпром“ очаква получаване на всички необходими разрешения за строителството на „Северен поток 2“ от Финландия, Швеция, Русия и Дания през първото полугодие. Тона съобщи заместник-председателя на руския газов холдинг Александър Медведев, цитиран от руските агенции.

„Проектът се изпълнява по график, без какви и да е отклонения..Сега е много важен етап, тъй като след разрешението, получено от Германия за строителството на газопровода в териториалните й води, през първото полугодие трябва да получим разрешения съответно от Финландия, Швеция, Русия и Дания“, каза Медведев в рамките на Деня на инвеститора на „Газпром“.

„Разчитаме, че разрешенията ще бъдат получени в срок. Да мислим за сценарии, ако това не се случи и лош навик“, добави той.
Проектът „Северен поток 2“ предполага строителство на две тръби от газопровода с общ капацитет от 55 млрд. куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Новият газопровод ще е по протежението на сега действащият „Северен поток“.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари