В украинските газохранилища има достатъчно газ, отчитат от "Нафтогаз"

„Нафтогаз Украйна“ заявява, че газа в украинските подземни газохранилища към днешна дата е 10,4 млрд. куб м, което е достатъчно до завършване на отоплителния сезон, независимо от засилването на студовете.

В Украйна през изминалите дни се наблюдава съществено застудяване на фона на относително топлата зима. Температурата през последните дни в отделни региони отбелязва спад до минус 25 градуса под Целзий. Според прогнозата на синоптиците, студеното време ще продължи още около седмица. В неделя от Министерство на енергетиката на Украйна съобщиха за увеличение със 7 % - до 101 млн. куб м теглене на газ от подземните газохранилища, заради застудяването.

„Зимата ни подлага на изпитание...в украинските подземни хранилища за газ остават 10,4 млрд. куб м. Това е с 2 млрд. куб м повече от миналата година. Синоптиците прогнозират още студове, но до календарната пролет остават само три дни. Надяваме се времето през март да е по-добро. При всички случаи запасите от газ ще стигнат до края на отоплителния сезон“, се казва в съобщение на „Нафтогаз“, което е достъпно във Фейсбук.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари