Външно министерство на Украйна е поръчало на дипломатическите си мисии анализ на активите на „Газпром“

Министерство на външните работи на Украйна е дало задание на дипломатическите мисии да извършат задълбочен анализ на активите на „Газпром“, съобщават руските агенции. Те се позовават на заместник-министъра на външните работи на заместник-министъра на външните работи на Украйна Елена Зеркал пред „Пети канал“.

„Ние вече дадохме задание на дипломатическите си мисии да извършат задълбочен анализ: да проверят всички регистри, всички открити база данни, за да се разбере къде и какво има „Газпром“, каза Зеркал.

Тя съобщи, че „Нафтогаз“ работи също така с юридически компании – агенти, които са запознати с въпросите за запор и конфискация на активи.
Ден по-рано президентът на Украйна Петро Порошенко изрази увереност, че „Нафтогаз“ ще си получи от „Газпром“ „всичко до копейка“.

Стокхолмският арбитражен съд през декември и февруари излезе с решения по делото между „Газпром“ и „Нафтогаз“ по отношение на договорите за доставка и транзит на природен газ, задължавайки руската компания да плати на украинската 2,56 млрд. долара. „Газпром“ заяви, че решението създава дисбаланс в полза наКоментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари