НАЧАЛО » свят

Външните министри на Русия и Сърбия се обявиха срещу налагането на избора „с нас или против нас“

fb
3E news
fb
21-02-2018 10:12:00
fb

Против принципа „с нас или против нас“, налаган напоследък от запада на страните от Балканския регион,  се обявиха министрите на външните работи на Руската федерация и Сърбия – Сергей Лавров и Ивица Дачич. Това предаде ТАСС, като се позовава на съвместна статия в руския вестник „Российская газета“ и сръбския „Политика“.

„Отличителна черта на сътрудничеството остава изборът и отчитането на интересите на другата страна. Москва и Белград са противници на порочната практика „с нас или против нас“, която вече доведе до усилване на недоверието и нестабилността на европейския континент“ , пише в статията, цитирана от агенция Фокус.

Лавров и Дачич са обърнали внимание, че политическия диалог между двете страни „се развива динамично в атмосферата на доверие и взаимно разбирателство, както на работно, така и на високо равнище…С удовлетворение констатираме положителната динамика на търговско-икономическите и военно-техническите връзки, успешната реализация на съвместни проекти в областите на енергетиката, транспорта, културата. Изработена е подробна договорна-правна основа на руско-сръбските отношения, която се разширява последователно“, е отбелязано в статията.

Русия
Сърбия
Сергей Лавров
Ивица Дачич
принципа „с нас или против нас“
политически диалог
съвместни проекти
енергетика
транспорт
По статията работи:

Галина Александрова