НАЧАЛО » свят

Вицепрезидентът по енергетика на ЕК Марош Шефчович ще се срещне с Милер?

fb
3E news
fb
12-01-2015 03:57:00
fb

Вицепрезидентът на Европейската комисия по енергийните въпроси Марош Шефчович в хода на посещение в Москва планира да се срещне с вицепрезидента на Русия Аркадий Дворкович и председателят на „Газпром“ Алексей Милер, съобщава РИА Новости, позовавайки се на свои източници.

 

Посещението на Шефчович в Москва се очаква на 14 януари. То ще се проведе в контекста на мониторинга на зимния газов план, сключен между Русия и Украйна при посредничеството на ЕК. Агенцията съобщава, че според източник от ЕК по-рано е имало план за среща само с министъра на енергетиката Александър Новак. „Той ще се срещне с Новак и Милер“, каза в понеделник източник, близък до ръководството на Европейската комисия. Според него окончателен график на посещението на вицепрезидента на ЕК още не е готов и списъкът с посещенията се подготвя.

 

Участниците в подготовката по посещението от руска страна потвърдиха, че Шефчович смята да се срещне с Новак и Милер и съобщиха, че също така се планира и среща с Дворкович. „Форматът на срещата с вицепрезидента засега не е определен, окончателно решение може да бъде взето по-късно“, съобщава агенцията.

 

ЕК
Газпром
Марош Шефчович
Алексей Милер
По статията работи:

Маринела Арабаджиева