НАЧАЛО » свят

Великобритания ще подлага на по-висок контрол имигрантите с доходи под 150 паунда на седмица

fb
3E news
fb
20-02-2014 01:59:00
fb

Великобритания представи нови правила за ограничаване достъпа на мигранти от други страни на Европейския съюз до социалната й система. Новите правила влизат в сила от първи март.

Съгласно тях всеки, който печели по 150 британски лири седмично, което се равнява на 24 работни часа на седмица при минималното заплащане във Великобритания, ще бъде класифициран като работник. Всеки, който печели по-малко от това, ще бъде подлаган на допълнително проучване за определяне на статута му от гледна точка на икономическата му дейност.

В същото време главата на католиците в Англия и Уелс обвини политиците, че използват страховете на хората от проблемите с имиграцията. Погрешно е да се твърди, че новодошлите са в тежест на икономиката, подчерта Винсънт Никълс, архиепископът на Уестминстър, който ще бъде ръкоположен за кардинал този уикенд от папа Франциск.

Междувременно анализ на "Тhe Guardian"  (http://www.theguardian.com/business/2014/feb/19/unemployment-continues-to-fall-jobless-rate) сочи, че безработицата на Острова продължава да пада. През декември хората без работа са 2.3 млн. души, а това е намаление със 125 000 души спрямо септември. показват данните на националната статистика.  А дамската заетост е достигнала рекордни нива от съществуването на статистиката от 1971 г. насам. Нивото на заетост сред жените е 67.2 процентни пункта. И вече представляват 46% от заетите в икономиката. 

имигранти
под 150 паунда-по-висок контрол
от март
Великобритания
дамска заетост
рекорд
По статията работи: