Великобритания иска в преходния пероид след Brexit да запази по старому бизнес отношенията с ЕС

Великобритания разчита, че в „преходния период“, след Brexit търговията и бизнес отношенията с ЕС да текат по обичайния ред, по  старому. Това заявяват министъра на финансите Филип Хамънд и на търговията Лиам Фокс в статия във вестник  Telegraph. Според тях в т.нар. „преходен период“ след излизането на Великобритания от ЕС през март 2019 г., „границите трябва да функционират плавно, стоките придобити чрез интернет трябва както и преди да се пренасят през границите, а бизнесът трябва да е в състояние да обслужва клиентите си в Европейския съюз“, а компаниите трябва да имат възможност да наемат сътрудници, включително и от ЕС.

Министрите не уточняват каква е очакваната продължителност на този „преходен период“, като само отбелязват, че няма да е нито безкраен, нито „резервна вратичка“ за оставане в ЕС. По-рано обаче Фокс коментира, че „преходният период“ трябва да приключи до следващите избори във Великобритания през 2022 г.

„Когато преходният период завърши, ние искаме постоянно споразумение между Великобритания и ЕС, чрез което да се поддържат близки отношение с ЕС, запазване на тесните връзки в сектора на сигурността, търговията и бизнес отношенията“, пишат в статията си в  Telegraph двамата министри.
До десет дни, според съобщения на международни агенции, се очаква британското правителство да публикува документите за Brexit , касаещи плановете за границата с Ирландия, митническият съюз, секторите, свързани с риболова и селското стопанство.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари