НАЧАЛО » свят

Белият дом не изключва въвеждане на лични санкции срещу Путин

fb
3E news
fb
18-03-2014 02:16:00
fb

Прессекретарят на Белия дом Джей Карни не изключва въвеждането на лични санкции срещу руския президент Владимир Путин, ако Русия пречи на преодоляването на кризата в Украйна. 

Отговаряйки на въпрос, може ли Путин да бъде включен в списъка на лицата по отношение на които САЩ въвеждат санкции за участие в присъединяването на Крим към Русия, Карни каза, че Съединените щати „не изключват каквито и да са лица или действия”.

„Разберете, ние се опитваме да оценяваме правилността на стъпките според развитието на събитият. Ние не изключваме каквито и да са лица или действия. Трябва да отбележим, че Русия щ бъде подложена на допълнителни наказания, ако тя не промени позицията си по отношение на урегулиране на ситуацията в Украйна”, заяви представителят на американския президент, цитиран от чуждите информационни агенции.

Припомняме, че на 17 март ЕС въведе санкции срещу 21 лица от Русия и Украйна. Канада също се присъедини към страните, които въведоха санкции както  срещу руски, така и срещу длъжносностни лица от Крим. Санкциите предвиждат освен забрана за пътуване, така и замразяване  на авоарите. Сред лицата срещу които Канада въведе санкции е вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин.Неговото име е включено и в списъка на лицата със санкции от ЕС и САЩ.  Премиерът на Крим Сергей Аксьонов и спикерът на кримския парламент Владимир Константинов са също сред санкционираните.

сащ
Канада
ЕС
санкции
Крим
Русия
Путин
По статията работи:

Маринела Арабаджиева