НАЧАЛО » свят

Безопасността на АЕЦ в Русия е на високо ниво, съобщи Ростехнадзор

fb
3E news
fb
11-04-2014 03:18:00
fb

Безопасността на атомните централи в Русия е на високо ниво, което не предполага особени проверки през 2014 година, заяви в сряда Ръководителят на Федералната служба по екологичен, технически и атомен надзор (Ростехнадзор) Алексей Алешин.

„Ако говорим за безопасност, то тя е била и е на много високо ниво. След "Фукушима" ние се отнасяме към тези въпроси с още по-голяма сериозност. Що се отнася до атомната енергетика, то за разлика от други отрасли на промишлеността, тук културата на безопасност е много висока“, заяви Алешин пред журналисти.

 
По думите му, аварията в японската АЕЦ „Фукушима“ е накарала и Ростехнадзор и „Росатом“  да направят изводи в областта на обезпечаването на сигурността,  което е потвърдено и от мисията на Международната агенция по атомна енергия, ,точнява РИА Новости. 

„Не планираме никакви допълнителни проверки на атомните обекти в страната, защото нямаме основание за това.  Работим в нормален режим, като проверяваме обектите веднъж в годината, а също така следим ежедневно обстановката във всички централи.“

Росатом
Ростехнадзор
АЕЦ
Русия
По статията работи:

Маринела Арабаджиева