НАЧАЛО » свят

"Атоммаш" изработва дъното на корпуса на реактроа на първи енергоблок на АЕЦ "Аккую"

fb
3E news
fb
11-02-2019 05:04:00
fb

Волгодонският филиал „АЕМ-технологии“ (част от „Атоменергомаш“) изработва дъното на корпуса на реактора на Първи енергоблок на турската АЕЦ „Аккую“. Началната операция преминава през два етапа. Първият е разгъването на кованата стоманена заготовка до метален лист и втората част е, когато заготовката с тегло 64 тона, диаметър 5850 мм и дебелина 300 мм преминава нагряване при температура 1040 градуса.

„Цикълът на изработване на корпуса на реактора в „Атоммаш“ (филиал на „АЕМтехнологии“) трае повече от две години. През цялото това време ние си сътрудничим активно с представителите на възложителя. При производството на оборудване за чуждестранен клиент, ние трябва да следваме не само руските норми и правила, приложими към оборудването на АЕЦ, но и стандартите, които са приети в страната, където доставяме нашите изделия“, заяви директорът на „Атоммаш“ Ровшан Абасов.

„Заводът придоби необходимия опит, като изработи и достави комплект парогенератори за индийската АЕЦ „ Куданкулам“ през октомври 2018 г.“

Атоммаш
АЕЦ "Аккую"
Първи енергоблок
По статията работи:

Георги Велев