НАЧАЛО » свят

"Атомекспо 2017“ събра близо 100 компании от ядрената индустрия под един покрив в Москва

fb
3E news
fb
19-06-2017 04:09:00
fb

Близо 100 компании от ядрената индустрия от цял свят участват на тазгодишното девето издание на „АТОМЕКСПО“ в Москва. От днес до 21 юни в руската столица се провежда „АТОМЕКСПО 2017“, който ежегодно се организира от руската държавна корпорация „Росатом“ и се е доказал като най-престижния в света форум на ядрената промишленост.

По време на обширното изложение, съпътстващо деловата програма на форума, високотехнологични решения и продукти ще представят и над 40 компании Русия, част от структурата на „Росатом“. Сред тях са „Концерн Росенергоатом“, горивната компания ТВЕЛ, АО „Атоменергомаш“, Групата компании ASE, АО „РАСУ“, урановият холдинг АРМЗ,  ФГУП „ПО „Маяк“, ФГУП „ГХК“, АО „Техснабекспорт“, АО „Русатом Оверсиз“, АО „Русатом Хелскеа“.

Свои експозиции ще представят и водещи чуждестранни компании и организации - Rolls-Royce (Великобритания), China National Nuclear Corporation (CNNC, Китай), Комисариатът по атомна енергия и алтернативни източници на енергия (Франция), НАК „Казатомпром“ (Казахстан), Areva NP и Schneider Electric (Франция), L-3 MAPPS (Канада), Taim Weser (Испания), Fortum (Финландия), както и компании от Южна Корея, Турция, Словакия, Италия и други страни. Изложбените щандове на „Росатом“ще имат интерактивно съдържание. За презентиране на нови проекти и продукти ще се използват обогатена реалност и мултимедийни макети.

Атомекспо 2017
компании
По статията работи:

Галина Александрова