НАЧАЛО » свят

Американският институт за атомна енергия със 7 съвета до Конгреса на САЩ

fb
3E news
fb
07-01-2019 06:11:00
fb

Американският Институт за атомна енергия (NEI) публикува седем препоръки към новия състав на Конгреса, свързани с бъдещето на ядрената енергетика в САЩ.

Според организацията (nei.org), която работи за популяризиране на атомната енергетика, новият състав на Конгреса, който се закле миналата седмица, ще бъде изправен пред важни законодателни решения.

Основно те са свързани с ролята на ядрената енергетика в климатичните политики, разработването на реактори и гориво от ново поколение и значението им за националната сигурност на САЩ. В документа се отбелязва, че Русия, а напоследък и Китай правят големи крачки към развитие на атомните си индустрии и са готови да поемат водещата роля при установяване на глобалните атомни норми и стандарти за в бъдеще.

„Конгресът може да изиграе голяма роля, за да гарантира, че съществуващите АЕЦ ще продължат да работят, технологиите на бъдещето ще се развиват и че износът на атомни технологии ще продължи да нараства“, се казва в публикацията.

От NEI посочват, че 56% от електроенергията в САЩ се произвежда от АЕЦ и не е свързана с генерирането на въглероден двуокис. В отговор на стремежа за ограничаване на глобалното затопляне всички действащи реактори трябва да бъдат запазени и да се обмисли изграждането на нови.

АЕЦ са важна част от националната инфраструктура на САЩ и създават над 100 000 директни работни места и около 470 000 косвени. Недостатъчното финансиране на изграждането на критична инфраструктура може да струва на американските домакинства по 3400 долара годишно и да доведе до продължителни прекъсвания на електрозахранването.

АЕЦ
Американски институт за атомна енергия
NEI
ядрена енергетика
Конгрес на САЩ
По статията работи:

Маринела Арабаджиева