Тръмп е загубил 600 млн. долара за една година на президентския пост

Първо място в рейтинга на най-богатите американци отново е за Бил Гейтс

Източник: БГНЕС

Списание Forbes публикува новият рейтинг на 400-те най-богати жители на САЩ. Действащият президент на страната Доналд Тръмп за времето от година откакто е на поста е загубил около 600 милиона долара. Той на практика е главният „неудачник“ в новия списък.
Сега състоянието на Доналд Тръмп се оценява от списанието на сумата от 3,1 млрд. долара и е на 248-мо място в рейтинга.
Първото място за пореден път се заема от основателя на Microsoft Бил Гейтс. Според данните през 2017 г. той е увеличил състоянието си с 8 млрд. долара – до 89 млрд. долара.

На второ място са основателят на Amazon и на авиокосмическата компания Blue Origin Джеф Безос, който е увеличил състоянието си през последната година с 14,5 млрд. долара.

Според класацията на Forbrs третото място остава за Уорън Бъфет и Berkshire Hathaway, който е прибавил в кесията си още 12,5 млрд. долара – достигайки сумата от 78 млрд. долара.

В топ пет на Forbes за най-богатите американци се нареждат и основателят на социалната мрежа Facebook Марк Цукърбърг, състоянието на който през 2017 г. се е увеличило с 15,5 млрд. долара – до 71 млрд. долара и съоснователя и председател на съвета на директорите на Oracle Лари Алисън. Той е заработил сумата от 9,7 млрд. долара и състоянието му достига до 59 млрд. долара.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари