Славейко Славейков е сред топ финансистите на страната през 2016 г.

Славейко Славейков, Главен финансов директор и изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк, спечели наградата за най-добър финансов директор – CFO на годината 2016, в категорията „Контрол и отчетност“.

„Наградата за мен е оценка за работата на целия финансов екип. Това е потвърждение за модела на екипен дух, отдаденост и про-активност, който сме си изградили и следваме във финансова дивизия”, сподели Славейко Славейков при получаването на наградата.

Славейко Славейков e ръководител на Финансова дирекция в Сосиете Женерал Експресбанк, като през последната година под негово ръководство са осъществени редица проекти по оптимизация и автоматизация на процесите на контрол и отчетност в банката.

На позицията финансов директор, Славейко Славейков е отговорен за планирането и осъществяването на средносрочната бизнес стратегия на Сосиете Женерал Експресбанк. Societe Generale Експресбанк отчита ръст с 30-40% в почти всички свои основни бизнес линии и е отличена като най-динамичната банка през 2015 г. от АсоциацияБанка на годината.

Славейко Славейков е завършил бакалавърска степен по счетоводство и контрол и е бакалавър по информационни технологии от Икономическия университет във Варна. Следвал е магистърската си степен по финанси в стопанска академия “Димитър Апостолов Ценов”. От 2009 г. Славейков е назначен за главен финансов директор на Сосиете Женерал Експресбанк.

Конкурсът за наградата CFO на годината се организира за трета поредна година от Ernst& Young с цел да отличи успешни финансови лидери с принос както към развитието на професията, така и към развитието на своята компания и екип. Основната мисия на конкурса е да даде повече популярност на професията на финансовите директори и на добрите практики, които финансовите специалисти прилагат.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари