Пазарният дял на Карлсберг България надхвърли 22%

Компанията отчита ръст в обема на брандовете си във всички сегменти на бирения пазар, както и географски във всички региони на страната

С 8,4% е нараснал обемът на продажбите на Карлсберг България през 2015 г. в сравнение с миналата година. Пазарният  дял на компанията пък е нараснал с 1,4 процентни пункта и достига 22,4%. Това показват данните от проучване на агенция Nielsen A/S. С тези резултати Карлсберг България е най-бързо развиващата се в бранша у нас.  Още повече, че те са в контекста на общ бирен пазар с минимален ръст от 1,6% в обем, основно страдащ от спад в студения пазар от близо 9% в разглеждания период.  

Само за месец ноември Карлсберг България е увеличила обемите си с 13,4% и пазарния си дял с 2,8% (спрямо ноември 2014). Общият бирен пазар в страната през изминалия месец е в застой с ръст под 1 % (с ръст от 1,6% в обема на топъл пазар и 6% спад на студен пазар). Основният двигател за компанията е Пиринско, което е сред топ 3 бирените марки на България с близо 14% пазарен дял. Това е ръст от 1,8 процентни пункта от началото на годината до края на ноември. Обемът на марката нараства с 17% за същия период.

„Зад тези цифри стои усилена работа в много динамичен, гъвкав и развиващ се екип. Аз ценя резултата, защото общият пазар е в застой, а и компанията на глобално ниво минава през предизвикателни времена. Реалист съм за 2016 година с очаквания браншът да запази темповете и да е стабилен. В същото време, виждам много положителни тенденции в компанията ни тук през тази година и приемам това като ангажимент да запазим нивото - към колегите, както и към нашите потребители и партньори.“ – каза Деян Беко, Изпълнителен Директор на Карлсберг България.        

Компанията отчита ръст в обема на брандовете си във всички сегменти на бирения пазар, както и географски във всички региони на страната.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари