Най-динамичната банка на годината е Сосиете Женерал Експресбанк

Банката получава отличието за втори път от Асоциация „Банка на годината”

Сосиете Женерал Експресбанк получи наградата „Динамика на развитие“ на 17-тите годишни награди на „Асоциация Банка на годината“. Призът беше връчен на 5-ти ноември на главния изпълнителен директор на банката Арно Льоклер на официална церемония в столицата.

Финансовата институция получава приза за най-динамична банка в страната за втори път. Критериите, на които класацията се базира, са свързани с ръста в обемите на основните показатели за сектора – кредити и депозити, за 2014 г.

Наградата „Динамика на развитие” е изключително признание за нас, като екип от експерти и като банкова институция. В икономическата ситуация, в която се намира сектора, тя е двойно по-ценна за Банката, тъй като е доказателство, че стратегията, която сме начертали е вярната посока за развитие и резултатите ни го потвърждават.  Този успех нямаше как да бъде постигнат без усърдната работа на всички екипи в Сосиете Женерал Експресбанк, и доверието на нашите индивидуални и корпоративни клиенти”, споделя Арно Льоклер по повод връчването на приза.

Наградата за "Динамика на развитие" се присъжда на най-бързоразвиващите се финансови институции в страната от 2001 г

Групата Сосиете Женерал Експресбанк е една от десетте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Сосиете Женерал Експресбанк и нейните дъщерни и асоциирани дружества Sogelease България, Сосиете Женерал Факторинг, животозастрахователната компания Sogelife България и компанията за оперативен лизинг и пълно сервизно обслужване АЛД Аутомотив. Заедно със своите 1 600 служители Сосиете Женерал Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия. Банката е носител на множество награди, сред които първо място от престижното финансово издание Euromoney по пазарен дял от валутни сделки с корпоративни клиенти и финансови институции. Банката получава престижното отличие на Еuromoney FX Survey за трети път в рамките на 4 години. В продължение на две поредни години Сосиете Женерал Експресбанк е №1 в България в годишната класация на Euromoney за най-добри институции в областта на управлението на парични потоци (Euromoney’s Cash Management Non-Financial Survey).

Наскоро рейтинговата агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния рейтинг на Сосиете Женерал Експресбанк - 'BBB+' със стабилна перспектива, който е възможно най-високия рейтинг, даван от Fitch на финансова институция в България.

  • 99.74% от капитала са собственост на Societe Generale Group;

  • 55 млн. лв. нетна печалба за 2014 г.;

  • 185 млн. лв. нетен банков доход за 2014 г.;

  • 4.9 млрд. лв. общ обем на активите към края на 2014 г.;

  • 148 офиса;

  • повече от 450 000 клиенти.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари