Кои са най-богатите наследници в Русия? Форбс състави първия списък на децата на милиардерите

Вагит Алекперов

Списание „Форбс“ за първи път състави списък на най-богатите наследници на руски милиардери, в който първото място с потенциално наследство в размер на 8,9 млрд. долара зае Юсуф, синът на шефа на компанията „Лукойл“ Вагит Алекперов. “Форбс” припомня, че състоянието на милиардерите в Русия възлиза на 283 млрд. долара.

Доколкото богаташите в Русия имат общо 243 деца, средно аритметично на всеки от наследници към сегашния момент се падат по малко над 1 млрд. долара. От списанието уточняват, че списъкът не бива да се приема като истински „рейтинг на наследниците“, тъй като при оценката не е отчетен делът от състоянието на милиардерите, което принадлежи на техните съпруги.

Първата позиция принадлежи на Юсуф Алекперов, синът на президента на петролната компания „Лукойл“ Вагит Алекперов, който има шанса да наследи 8,9 млрд. долара. С малко от него изостава четиригодишната Тара Мелниченко, дъщерята на собственика на „Еврохим“ и СУЭК Андрей Мелниченко, която може да получи наследство от 8,2 млрд. долара.

Виктория, дъщерята на Леонид Михелсон, трябваше да бъде на първа позиция, пишат авторите на класацията, но през 2015 г. на най-богатия човек в Русия от последната оценка на сп. „Форбс“ се роди син, поради което неговото състояние от 14,4 млрд. долара трябва да се раздели на двете му деца.

Освен по богатство е направена и проучване кой е най-популярния университет сред децата на милиардерите, който е МГИМО, а специалността – икономика и мениджмънт.
Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари