Класация на Forbes: Кои са най-богатите писатели и знаменитости в шоу бизнеса

Рапърът Пъф Деди води класацията на шоу знаменитостите, а Джоан Роулинг - на дамите-писатели

Източник: БГНЕС

„Майката” на Хари Потър Джоан Роулинг очаквано води класацията на списание Forbes на най-богатите писателки в света. Изданието публикува списък на жените писатели, чиито произведения през 2016 са позволили на създателките си да получат най-високи доходи, надхвърлящи общо 90 млн. долара. В списъка на най-високоплатените автори за миналата година жени заемат 6 от общо 17 места, предаде РИА Новости.

На първо място е „майката” на Хари Потър Джоан Роулинг. За 2016 г. книгите й за вълшебния свят са й донесли 19 млн. долара. В общата класация Роулинг е трета.

На второ и трето място в дамския списък са романистките Нора Робъртс и Даниел Стийл с равен годишен доход от 15 млн. долара. Авторката на „50 нюанса сиво” Ерика Джеймс е четвърта с 14 млн. долара.

На пета позиция е Пола Хокинс, авторка на станалата изключително популярна книга „Момичето във влака”, която е изработила 10 млн. долара.

Списание Forbes обяви и класацията на най-богатите шоу знаменитости. Общо 100-те първи в списъка през 2016 г. са натрупали състояние над 5 млрд. USD.

Първото място е за известния рапър Пъф Деди. През миналата година той е спечелил 130 млн. USD. От тях 70 млн. USD идват от продажби на дрехи с неговото име. Останалите са от реклама на алкохол и от продажбата на билети за негови концерти.

Второто място е за Beyonce, която е натрупала през 2016-а 105 млн. USD. Основно приходите са й дошли от световното й турне Formation и издаването на албума Lemonade.

Следваща в класацията е писателката Джоан Роулинг - авторът на книгата „Хари Потър". За 12-те месеца на миналата година тя е спечелила 95 млн. USD.

Канадският певец Дрейк е на четвърто място. Той спечели музикалната награда Billboard Music Awards, което му донесе 94 млн. USD. ТОП 5 завършва с Кристиано Роналдо. Той е заработил 93 млн. USD.

 

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари