Експерт на Навитасофт печели конкурса за публикации на Регионалната асоциация на енергийните регулаторни органи (РАЕРО/ERRA)

Удостоената с приз публикация е на старшия бизнес анализатора Палма Солноки за изследване на балансирането на пазара на природен газ

Източник: navitasoft

Регионалната асоциация на енергийните регулаторни органи (РАЕРО) тази година отново обяви своя конкурс за публикации в енергетиката, проучващи нови възможности в сферата на регулациите на енергийния пазар. Служител на Навитасофт спечели конкурса за публикации със своето изследване на балансирането на пазара на природен газ. През последните години дружеството насочи своята експертиза в работа по няколко международни проекта, в това число и по създаването на решение, разработено за Булгартрансгаз.

От 2014 година досега, всяка година Регионалната асоциация на енергийните регулаторни органи е домакин на своя международен конкурс, присъждането на Награда за изследвания в сферата на регулациите на РАЕРО. Целта на Наградата е да привлича забележителни научни публикации, които след въвеждането им в практиката са в състояние да спомогнат за по-ефективната работа на регулаторните органи в областта на енергетиката и идентифицирането на нови възможности.

През тази година призът беше присъден за публикацията на старшия бизнес анализатор от Навитасофт, Палма Солноки, озаглавена ’Мониторинг върху балансиращия пазар на природен газ – Практическо ръководство за регулаторните органи за начините за оценка на резултатите от прилагането на механизмите за балансиране. Председателят на РАЕРО, Март Отс, поздрави г-жа Солноки, с думите, че “Моделът за балансиране на газовия пазар се отличава със значителна теоретическа и практическа стойност, и ще бъде особено ценен за регулаторните органи в сферата на енергетиката, ангажирани с процеса на либерализация на пазара на природен газ”.

Официалната церемония по награждаването се проведе на 25 септември в Казахстан, по време на Годишната конференция по инвестиции и регулации на РАЕРО. Палма Солноки представи своята публикация пред присъстващите експерти от индустрията и представители на регулаторните органи.

Нашето вълнение, че научните усилия на Навитасофт, крайъгълният камък на нашия успех, отново бяха признати е голямо. Нашите бизнес анализатори, математици и разработчици, работещи в сферата на енергетиката, непрекъснато търсят решения, които отварят вратата за нови възможности на либерализирания енергиен пазар и които, след като бъдат внедрени в нашите ИТ платформи, могат да бъдат прилагани в практиката.” — добави изпълнителния директор на Навитасофт Акош Фюзи.

През последните години дружеството насочи своята експертиза в работа по няколко международни проекта, в това число и по създаването на решение, разработено за Булгартрансгаз. Украйна понастоящем хармонизира своите правила за търговия с газ с тези на Европейския съюз като използва софтуерни платформи на Навитасофт, а проектирането на система за балансиране на пазара на природен газ, която да бъде съвместима с тази на ЕС, също е един от ключовите резултати от работата по проекта. Нещо повече, Навитасофт допринесе за успеха на редица проекти в Хърватия, с HEP и PSP, използвайки своите решения за търговия с енергия и съхранение на природен газ.

Навитасофт предоставя софтуерни решения в сферата на енергийния бизнес за участниците на либерализирания пазар на енергия и природен газ, като например Оператори на преносни системи, Оператори на системи за съхранение, Търговци на енергия и Регулаторни органи. Клиентите на дружеството включват Алпик, Булгартрансгаз, CEEGEX, ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft., HEP d.d., FGSZ Földgázszállító Zrt., GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt., Magyar Földgázkereskedő Zrt., Magyar Horizont Energia Kft., MET Magyarország Zrt., MMBF Magyar Földgáztároló Zrt. и Ukrtransgaz.

Уебсайтове, свързани с тази публикация:

http://ERRAnet.org/award/

http://www.ipsystems.hu

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари