НАЧАЛО » интервюта

Шефката на политическия кабинет на Борисов е с положителна проба за коронавирус

fb
3E news
fb
24-07-2020 11:53:38
fb

Шефката на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов - Деница Желева, е болна от коронавирус, а самият министър-председател е карантиниран, информира в. “24 часа”. Желева е дала положителен тест след завръщането на делегацията на Борисов от Брюксел в началото на седмицата.         

Тъй като на преговорите за новия европейски бюджет двамата са били заедно през цялото време, министър-председателят е поставен под карантина, както и целият екип, пътувал с него.

Днес на Борисов е взета повторна проба за коронавирус и едва ако тя е отрицателна, може да бъде махната карантината му. Това била и причината премиерът да не участва в дебатите по смяната на министри в Народно събрание.

Информацията бе потвърдена и от Министерски съвет. Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. На Деница Желева е направен втори тест. Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му. Правителствената информационна служба ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателя Борисов.                                              

Деница Желева
Бойко Борисов
коронавирус
По статията работи:

3E news