WWF пита в отворено писмо кой е истинският собственик на ски зона Банско

Природозащитниците настояват да се обяви кой е истинският собственик на ски зоната в Банско. Това се казва в отворено писмо до официалните институции на природозащитниците и в становище до медиите.

 

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България“ изпрати отворено писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов да обявят официално кой е реалният собственик на ски зона Банско в Национален парк Пирин, съобщават природозащитниците.
 
Тази сутрин в интервю по Нова телевизия, представител на „Юлен“ - концесионера на ски зона Банско в Национален парк Пирин заяви, че кипърският гражданин Георгиус Георгиу е само номинален собственик на концесионера, но всички компетентни държавни институции знаят кой е реалният собственик, уточняват от WWF.
 
„Това дружество е единственото, което е получило право на управление и строителство в изключителна държавна собственост - Национален парк Пирин и смятаме, че българското общество трябва да знае кой е нейният истински собственик.
 
Също така, решението за промяна на плана за управление всява разединение в обществото и смятаме за правилно да се знае чии интереси стоят зад това решение. Ние като организации в обществена полза не приемаме политиката на разединение и прoтивопоставяне на гражданите, защото това е вредно за всяко общество.
 
Затова се обръщаме към Вас, като представители на висшите институции на българската държава, с искане да обявите кой е реалният собственик на "Юлен" АД“, се пита в отвореното писмо.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари