НАЧАЛО » българия

Kaufland представя нова собствена марка спортни дрехи и аксесоари

С Newletics компанията обогатява собственото си портфолио от качествени продукти с отговорно отношение към околната среда и обществото

fb
3E news
fb
02-01-2019 03:09:00
fb

Kaufland обогатява разнообразието си от собствени текстилни марки с Newletics – новата спортна линия на компанията, изработена от органичен памук без замърсители с мисъл и грижа за всички спортуващи – от начинаещия до професионалиста. Като компания с отговорно и последователно отношение към обществото за Kaufland здравословният начин на живот е основен приоритет. Newletics е поредната стъпка, която търговската верига прави, за да го стимулира, вдъхнови и направи още по-достъпен за своите клиенти, екип и цялото общество.


В рамките на годината веригата ще представя богат избор от сезонни спортни облекла и аксесоари под марката Newletics в разнообразие от размери с фокус върху различни видове спорт – фитнес, йога, бягане, трекинг и други. Клиентите ще могат да избират между дамски и мъжки спортни топове и бюстиета, блузи, клинове, панталони и обувки. Марката предлага и различни спортни аксесоари като тренажор, ръкохватки за лицеви опори, тежести за фитнес, постелки за гимнаситка, гири, апарат за мерене на пулс, протектори за лакат и коляно, фитнес гривни и електронен кантар.  


Newletics вдъхновява клиентите да открият спортното си „Аз“ и им дава възможността да изберат спорта, който е подходящ за тях, с правилната екипировка и аксесоари. Всички продукти от марката са създадени с внимание и отговорност към високото качество на материите с цел максимален комфорт и увереност. За изработката им са използвани влакна от био памук, сертифициран по глобалния органичен текстилен стандарт GOTS*, който гарантира устойчиво производство на текстил – от добива на биологично произведени естествени суровини, през екологично и социално отговорно производство, до прозрачното обозначаване.


Всички продукти са сертифицирани и по глобалния стандарт TÜV, който гарантира тяхното качество. Произведени са при щадящи околната среда условия и са тествани в независими лаборатории и институти.


Спортната марка Newletics е допълнение към широкия спектър от собствени текстилни марки, които Kaufland вече предлага в своята мрежа. През 2018 г. компанията представи серии от облекла за деца Kuniboo и Hopps – от най-малките до тийнейджъркса възраст.  


По този начин компанията продължава да обогатява своето портфолио от собствени марки, създадени с грижа и мисъл за цялото семейство.
---------------------------------------------

*Стандарт GOTS: Глобалният органичен текстилен стандарт включва световно признати директиви, които гарантират устойчиво производство на текстил – от добива на биологично произведени естествени суровини, през екологично и социално отговорно производство, до прозрачното обозначаване.

Kaufland
собствени текстилни марки
Newletics – новата спортна линия на компанията
органичен памук
глобалния стандарт TÜV
щадящи околната среда
глобалния органичен текстилен стандарт GOTS*
екология
климат
По статията работи:

Галина Александрова