НАЧАЛО » българия

5 млн. лв. печалба, но с едва 61% изпълнение на инвестиционната програма отчитат от "Мини Марица Изток"

fb
3E news
fb
13-01-2015 12:09:00
fb

 

С около 5 млн. лв.печалба се очаква да завърши „Мини Марица Изток“. Инвестиционната програма на дружеството обаче ще остане изпълнена едва на 61%. Причината за това е липсата на ритмични финансови постъпления. При ремонтната програма процентът на реализация е по-висок и е в размер на над 82 % от заплануваното за годината. Това става ясно от прессъобщение на дружеството.

 

27 500 000 тона въглища са добити и реализирани през миналата година от миньорите на „Мини Марица Изток“. Количеството е преизпълнение с 428 000 тона от разчетите по бизнес плана.

За безопасното и ефективно водене на минните работи с осигурена устойчивост на рудничните бордове и откоси на насипищата през годината бяха разкрити, транспортирани и насипани над 81 216 000 кубически метра земна маса. Въпреки трудностите, с които трябваше да се преборят през годината, миньорите от източномаришкото находище продължиха да доставят ритмично въглища на четирите свои основни контрагенти – топлоелектрическите централи в региона, се казва още в съобщението.

"Мини Марица-Изток"
инвестиционна програма
добив на въглища
По статията работи:

Маринела Арабаджиева