НАЧАЛО » българия

ЧЕЗ преустановява планираните прекъсвания на тока за празниците

Преди Коледа и Нова година 110 аварийни екипа ще се грижат за спокойствието на клиентите

fb
3E news
fb
22-12-2013 01:27:00
fb


ЧЕЗ преустановява планираните прекъсвания на електрозахранването от 19 декември  2013 г. до 8 януари 2014 г. С това дружеството има за цел да осигури необходимия комфорт на своите клиенти в празничния период. В навечерието на Коледа и Нова година ще дежурят 110 аварийни екипа, които ще се грижат за спокойствието на всички абонати на ЧЕЗ в Западна България.

„В празничния период, когато е време за положителни емоции и приятни мигове с най-близките хора, ние сме взели всички мерки, за да осигурим удобство и спокойствие на нашите клиенти. Както всяка година имаме готовност да реагираме в случай на извънредни ситуации във всички региони, в които оперираме“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

В допълнение към аварийните групи, които ще дежурят на Коледа и Нова година, ЧЕЗ разполага с още 150 екипа в готовност за реакция на цялата територия, която обслужва компанията. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия дружеството може да мобилизира общо 1100 служители, които са обучени и снабдени с необходимата екипировка за работа при тежки зимни условия.Специализираната техника, с която разполага ЧЕЗ, в това число 11 АТВ с допълнителни вериги за сняг, 12 моторни шейни, 50 автовишки, 10 автокрана, 10 багера и високопроходима верижна машина за всякакви терени и сезони, също е приведена в готовност. При необходимост компанията има изработени механизми за наем на допълнителни технически ресурси от външни фирми.

 
При възникване на аварийни ситуации денонощно на разположение на клиентите на компанията е горещата телефонна линия 0700 10 010. Компанията препоръчва на клиентите в тези ситуации да използват автоматичното меню за аварии 3, което ще ги информира по-бързо и ефективно в случай на аварийно прекъсване.

ЧЕЗ
електроснабдяване
прекъсване
По статията работи:

Галина Александрова