НАЧАЛО » българия

ЧЕЗ инвестира 212 хил. лева в присъединяване на нови клиенти през декември

Компанията влага близо 800 хил. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България

fb
3E news
fb
21-12-2013 05:23:00
fb

„ЧЕЗ Разпределение България” инвестира през декември 212 хиляди лева в дейности, свързани с присъединяване на нови клиенти. Общият обем на средствата, които компанията вложи през последния месец на 2013 г. в реновиране, модернизиране и развитие на електроразпределителната мрежа в Западна България е 788 хиляди лева.

„Инвестициите, които правим, са водени от една основа и най-важна цел – да повишаваме непрекъснато качеството на обслужването за своите клиенти. За нас спокойствието и уютът на гражданите не подлежат на компромис”, каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите“ в ЧЕЗ Разпределение България.

През декември "ЧЕЗ Разпределение България" започна реализацията на 19 нови инвестиционни проекта в Западна България. Най-големият проект е изграждане на трафопост в столичния район „Витоша”. Той е на стойност 138 хиляди лева. Сред другите, по-значителни по обем инвестиции са реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромери в с. Априлово, Софийска област, за 130 хиляди лева. Още толкова се влагат в изграждане на нов трафопост в гр. Плевен.  

ЧЕЗ е един от най-големите инвеститори в енергетиката на България. От идването си на българския пазар преди близо 9 години компанията е вложила над 680 милиона лева в ремонт и модернизиране на мрежите и в подобряване на услугите в Западна България. Заедно с инвестициите в приватизацията на ТЕЦ "Варна" и на електроразпределителните дружества, общият обем на капиталовложенията надхвърля 1,7 милиарда лева.

ЧЕЗ
инвестиции
декември
По статията работи:

Георги Велев