НАЧАЛО » българия

ЧЕЗ инвестира 2,5 млн. лева в подмяна на трансформатори при подготовка за зимния сезон

Компанията представи извършената профилактика на съоръженията в област Кюстендил

fb
3E news
fb
02-09-2015 04:51:00
fb

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД запозна министъра на енергетиката Теменужка Петкова с извършената профилактика на съоръженията от електроразпределителната мрежа в област Кюстендил. ЧЕЗ е инвестирала 348 000 лева в областта през първите 7 месеца от годината. Ремонтирани са два въздушни електропровода 20 кV, монтирани са 6 броя сигнализатори за земни и къси съединения, осъществена е планова профилактика на 304 трафопоста и др.

„Създали сме необходимата организация за посрещане на зимата и сме направили всичко възможно с ресурса, с който разполагаме“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, по време на посещение на министър Петкова в Кюстендил.

Всяка година ЧЕЗ извършва задължителна профилактика на електрическата мрежа, за да осигури нормалната работа на съоръженията и да намали до минимум авариите през зимния сезон, когато консумацията на електроенергия нараства. До момента ЧЕЗ Разпределение е ремонтирала общо 60 въздушни електропровода на територията на Западна България, подменила е 25 кабела средно напрежение и 80 разпределителни касетки, монтирани са 231 нови комутационни апарати. Общо са инсталирани 36 броя сигнализатори за земни и къси съединения с дистанционно предаване на данните. Направена е хидроизолация на 80 трафопоста. Подменени са силови трансформатори на обща стойност 2,5 млн. лева. Извършва се планова профилактика на 5234 трафопоста.

За посрещане на зимния сезон ЧЕЗ разполага с 400 професионално обучени аварийни екипа, които са в постоянна готовност за реакция. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира общо 1100 човека. Аварийните екипи са оборудвани са със специална техника и превозни средства за работа при тежки условия – 11 АТВ с допълнителни вериги за сняг, 12 моторни шейни,над 150 автовишки, товарни коли, автокранове, багери и уникална високопроходима верижна машина за всякакви терени и сезони.

 

 

ЧЕЗ
електроразпределителна мрежа
подмяна на трансформатори
Теменужка Петкова
зимен сезон
По статията работи:

Маринела Арабаджиева