Цената на парното и тока няма да бъде променяна, независимо от проблемите между „Булгаргаз“ и „Топлофикация София“

Енергетика / България
3E news
540
article picture alt description

Цената на топлинната енергия, както и цената на електрическата енергия произвеждана по високоефективен способ от топлофикационните дружества ще остане същата и няма да бъде променяна за българските потребители. Също така КЕВР няма основание да променя тези цени, независимо от възникващи проблеми между обществения доставчик и някои от топлофикационните дружества. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов по време на заседанието за цената на газа.

Изявлението на председателя на КЕВР бе по повод създалите се за пореден път напрегнати отношения между общественият доставчик „Булгаргаз“ и „Топлофикация София“, която продължава да не се издължава. 

Ако до края на месеца „Топлофикация - София“ не изплати дълга си към „Булгаргаз“ се очаква газовата ни компания да си потърси парите си по съдебен ред. Просрочените задължения на топлофикационното дружество вече са в размер на близо 149 милиона лева. С проблема са запознати и съответните ръководни органи в страната, сред които и енергийният регулатор.

„Булгаргаз“ е изпратила наскоро поредно писмо до софийската топлофикация, в което настояват дължимата сума да бъде изплатена до края на месеца, за да може да се гарантират доставките на синьо гориво за страната. Само преди няколко месеца изпълнителният директор на „Булгаргаз“ бе оптимист, че „Топлофикация София“ може да се издължи окончателно до края на годината.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща