НАЧАЛО » българия

Утре ще се състои обществена дискусия на Споразумението за партньорство с ЕК

fb
3E news
fb
25-02-2014 02:33:00
fb


Вицепремиерът по еврофондовете Зинаида Златанова организира утре публично обсъждане на Споразумението за партньорство на България с Еврокомисията за новия програмен период 2014–2020 г. Това съобщиха от правителствената пресслужба, като уточниха, че официалното представяне на последния вариант на финансовата рамка за следващите 7 години идискусията ще се състои от 15.00 часа в Зала 6 на НДК.

Събитието е заключителният етап на проведените втори обществени консултации по текста на Споразумението за партньорство и предхожда старта на официалните преговори с ЕК, се посочва в информацията. То е отворено за участие на всички заинтересовани страни и партньори.

Очаква се широко обществено участие с представители на Президентството, Народното събрание, посланици и дипломати от страните-членки на ЕС, представителството на ЕК в България, държавната администрацията, регионалните съвети за развитие в районите от ниво 2, национално представителните организации на работодателите, работниците и служителите, национално представителните организации на граждани в неравностойно положение, Национално сдружение на общините в Република България, академичната общност, неправителствени организации, медии и др. На събитието ще участват и министри, зам.-министри, ръководители на Управляващите органи на програмите и др.

Публичното обсъждане ще може да се проследи в реално време в интернет, чрез Единния портал за Структурните фондове и Кохезионния фонд: www.eufunds.bg, както и на интернет-страницата на Министерския съвет: www.government.bg.

обществена дискусия
Споразумение за партньорство с ЕК
Зинаида Златанова
По статията работи: