НАЧАЛО » българия

Утре внасят в БЕХ одита на Ремотекс

По неофициална информация, собственикът поискал от държавния холдинг 60 млн. лв. за задлъжнялото предприятие, чиято приватизационна цена беше 9 млн. лв.

fb
3E news
fb
27-02-2014 01:27:00
fbКомисия от 12 специалисти на фирмата – оценител, избрана от БЕХ, е направила анализ на материалните активи на предприятието за тежка минна техника „Ремотекс“ в Раднево. Утре анализът ще бъде внесен в холдинга, който има намерение да купи дружеството от неговия собственик, съобщи БНР.

Комисията от юристи, икономисти и инженери на фирмата-оценител са извършили оглед на завода и на оборудването му. Пред представители на колектива и на синдикатите те са съобщили, че в БЕХ има одит на „Ремотекс“, с който са се запознали преди да дойдат в Раднево. Крайният срок за представянето на оценката е 10 март.

От комисията са отказали да говорят за евентуалната пазарна оценка на дружеството, по неофициална информация собственикът е поискал от държавата 60 милиона лева, при положение, че приватизационна цена е 9 милиона лева, а към настоящия момент „Ремотекс“ има и задължения към различни кредитори и доставчици за над 20 милиона лева.

От Нова година досега са напуснали още 30 работника, съставът на колектива е вече около 500 души, съобщи за БНР Бойко Боева – лидер на КНСБ в Раднево. Образувани са над 100 съдебни дела за неизплатените едногодишни заплати. С обратното закупуване от държавата на„Ремотекс“ и части от „Химко“-Враца премиерът Орешарски обяви, че правителството ще стартира процеса на реиндустриализация в България.

Ремотекс
БЕХ
анализ
задължения
реиндустриализация
По статията работи:

Галина Александрова