НАЧАЛО » българия

Трамваи №4 и №5 няма да се движат до 16,00 часа в събота и неделя

fb
3E news
fb
25-04-2014 06:11:00
fb


Заради ремонт на трамвайния релсов път, контактната и кабелната мрежи по маршрута на трамвайна линия №4 и №5, превозните средства няма да се движат в събота и неделя. Това предупредиха от пресцентъра на Столична община.

Движението на трамваи ще бъде спряно по бул."Цар Борис III" в участъка от пл. "Руски паметник" до трамвайно ухо "Бъкстон" за времето от 5 до 16 часа на 26 и 27 април.

Заради ремонта на участъка трамвай №4 ще се движи от кв. "Орландовци" до Съдебна палата, а след 16.00 часа движението ще се възстанови по нормалния маршрут. Трамвай №5 пък ще се движи през това часово време от последната спирка на жк."Бъкстон" до кв. "Княжево".

Разкрива се временна автобусна линия 5ТМ с маршрут от пл. "Руски паметник" – бул. "Ген. Тотлебен" - бул."Цар Борис ІІІ" - ул."Александър Пушкин", обратен завой на пл. "Знаме на мира" и по маршрута двупосочно.

Автобусите от временната автобусна линия 5ТМ ще спират на пл."Руски паметник" с крайна и начална спирка пред пощата), на бул. "Ген. Тотлебен" - на 30 метра след бул. "Пенчо Славейков", на бул. "Цар Борис ІІІ" след бул. "Акад. Иван Е. Гешов", на спирката на автобусна линия 260, след светофара на ул."Софийски герой" (трамвайна спирка жк. "Лагера"), на пешеходната пътека за трамвайна спирка ж к."Хиподрума", на пешеходната пътека за трамвайна спирка ул. "Нишава", на съществуващата автобусна спирка жк. "Красно Село" за автобусни линии 63 и 260, на пешеходната пътека на светофара при бул. "Братя Бъкстон", на съществуващата автобусна спирка на жк."Овча Купел" за автобусни линии 107 и 260 и крайна спирка на автобусна линия 107 в кв. "Павлово" на ул. "Александър Пушкин".

София
градски транспорт
разписание
промени в разписанието
ремонти на трамвайните линии
По статията работи: