НАЧАЛО » българия

Топлофикация "Русе" ще отчита дистанционно топломерите с уреди на Siemens

fb
3E news
fb
24-02-2014 03:48:00
fb

От тази година „Топлофикация-Русе” ЕАД  въвежда дистанционно отчитане на топломерите  в някои райони на града. Въз основа на обществена поръчка дружеството е закупило 224 броя ултразвукови топломери за абонатни станции и система за тяхното дистанционно отчитане, доставени от Siemens България. С това Русе става първият град, който ще отчита дистанционно изразходената топлоенергия. Новите ултразвукови топломери на Siemens са в процес на въвеждане в експлоатация, като 40% от тях вече са монтирани в абонатните станции. Технологията е приложима както за обществени сгради, така и за битови абонати.

Ултразвуковите топломери за абонатни станции са от ново поколение, с вграден радио модул  за предаване на данни. Те ще заменят част от настоящите уреди в града, които са в експлоатация повече от десетилетие. Целта на използването на съвременната технология е да се осигури коректност при събиране на данните, пестене на време на служителите на „Топлофикация – Русе” ЕАД, както и избягване на субективните грешки при отчет.

Системата за дистанционно отчитане към топломерите включва преносим терминал, антена и софтуер за дистанционно събиране на данни. Системата позволява на всяка фирма производител на топломери за абонатни станции да може да отчита уреди от друг производител.1

Топлофикация Русе
абонатни станции
отчет
Siemens България
По статията работи:

Георги Велев