НАЧАЛО » българия

С 3% по-малко ток са консумирали клиентите на Енерго-Про по време на Коледните празници

fb
3E news
fb
29-12-2015 02:20:00
fb

С около 3% по-малко ток са консумирали клиентите на Енерго-Про през периода 24-27 декември в сравнение със същите дни на 2014 година. Това показват данните на компанията, която доставя електроенергия на 1.1 милиона потребители в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен. За четирите почивни дни около Коледа общото количество консумирана електрическа енергия от клиентите на Енерго-Про е било близо 62 хил. мегаватчаса. През същите дни на 2014 година са били потребени с около 2 хил. мегаватчаса повече, съобщиха от дружеството.

Според специалистите на Енерго-Про, вероятната причина за по-ниското потребление на електроенергия през тазгодишните Коледни празници е изключително топлото за сезона време. Най-сериозен е спадът на потреблението в област Варна. Единствено в областите Добрич и Разград се наблюдава по-висока консумация на електрическа енергия спрямо Коледните празници през 2014 година.

В навечерието Новогодишните празници 74 аварийни екипа на Енерго-Про Мрежи продължават да бъдат в пълна готовност да реагират своевременно при възникване на повреди по електрическите съоръжения в Североизточна България. Те са напълно оборудвани с необходимите материали, инструменти, лични предпазни средства и облекло. Както и през изминалите години, при усложняване на зимната обстановка в отделни региони, компанията има подготвени планове за пренасочване на допълнителни екипи и техника от един район към друг. При възникване на извънредна ситуация на разположение са 396 екипа. В готовност са 410 високопроходими автомобила, 317 екипни автомобила с нормална проходимост и 149 специализирани автомобила – багери, автокранове, автовишки и други.

Служители на компанията ще продължат да отчитат консумираната електроенергия по обичайния график и през почивните дни, за да спазят регламентирания срок за отчет в рамките на 31 дни. Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за консумирана електроенергия през последните работни дни на годината, могат да го направят и на 31 декември, когато ще работят дежурни каси на нашите партньори от Български пощи. Напомняме, че до 4 януари 2016 година компанията няма да преустановява електрозахранването на своите клиенти, които не са заплатили в срок сметката си за електроенергия. По време на Новогодишните празници няма да има и планови прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от Енерго-Про.

 

потребление на ток
Енерго-Про
По статията работи:

Маринела Арабаджиева