НАЧАЛО » българия

Създава се звено за финансов контрол в НАП

fb
3E news
fb
16-03-2014 05:03:00
fb

До края на март ще заработи звено за финансов контрол в Националната агенция за приходите (НАП). Тя ще спомогне за увеличаване на събираемостта на приходите в хазната, каза на семинар в Боровец финансовият министър Петър Чобанов, предаде БНР. Увеличаването на събираемостта на приходите в бюджета остава основна задача за приходните агенции, категоричен бе министърът.

"В НАП продължава процес на преструктуриране. В новото звено за фискален контрол, ще бъдат назначени хората, които ще работят там, което ще освободи в момента зает ресурс от другите звена, които ще се насочат към извършване на подобни контролни функции", каза още Чобанов.

Промените в устройствения правилник на Агенция "Митници" за централизиране на мобилните групи вече дават резултати, продължи министърът. "Това централизиране вкарва възможността да има елемент на изненада на проверките на тези мобилни групи, докато досега като бяха разположени по места това трудно можеше да се случи, тъй като те станаха част от средата там", добави Петър Чобанов.

"Преди бюджет 2014 за национална инвестиционна политика трудно можеше да говорим, тъй като имаше разпокъсани действия и предоставяне на средства по неясни критерии. С публичната инвестиционна програма и програмите на министерствата тази година реализираме редица нови и много важни политики в това отношение", обясни още финансовият министър.

Петър Чобанов
БСП
Боровец
НАП
контрол
По статията работи:

Георги Велев