НАЧАЛО » българия

Столичният градски транспорт ще работи и в новогодишната нощ

Реорганизира се и движението в централната част на града заради подготовката на традиционния новогодишен концерт “Сцена под звездите”

fb
3E news
fb
29-12-2013 11:58:00
fb

В новогодишната нощ общественият транспорт в София ще работи без прекъсване, като движението на 31-и декември и 1-ви януари ще бъде организирано по празнично разписание. Това съобщават от Центъра за градска мобилност. Метрото също ще обслужва гражданите през цялото време, а влаковете ще пътуват на интервал от 20 минути.

От 5.00 до 13.00 часа на 1 януари превозните средства ще се движат на по-голям интервал, тъй като се очаква по това време пътникопотокът да е значително по-малък.

Във връзка с подготовката на традиционния новогодишен концерт в столицата движението в централната част се реорганизира, съобщават от общината.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

От 21.00 часа днес до 06.00 часа на 1 януари 2014 г. на ул. „Дякон Игнатий” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Аксаков” и на ул. „Дякон Игнатий” от страната на градинката срещу ул. „Аксаков”, до 06.00 часа на 2 януари 2014 година на площад „Княз Александър І” между ул. „Княз Александър І” и ул. „Дякон Игнатий”.

От 10.00 часа на декември до 16.00 часа на 1 януари 2014 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, както следва: бул. „Цар Освободител” между площад „Независимост” и ул. „Г.С. Раковски”, ул. „Аксаков” между ул. „Бенковски” и ул. „Дякон Игнатий”, ул. „Георги Бенковски” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”, ул. „Княз Александър І” между ул. „Съборна” и пл. „Княз Александър І”, ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”. Закрива се паркинг „синя зона” и „служебен абонамент” за горепосочените време и места. Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана за провеждане на концерта, постове за контрол и регулиране на движението.

Промени се налагат и заради излъчването на Новогодишния концерт на Софийската филхармония от зала „България”, съобщиха отобщината. Така от 08.00 до 21.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Георги Бенковски” между ул. „Аксаков” и бул. „Цар Освободител”, с изключение на автомобилите, обслужващи снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „Служебен абонамент”.

Нова година
градски транспорт
Реорганизация на движението
По статията работи: