НАЧАЛО » българия

Стартира ремонт на подлеза при Орлов мост в София

Това е първият етап от предвидения ремонт на съоръжения по бул. “Цариградско шосе”

fb
3E news
fb
21-02-2014 02:41:00
fb

Стартира ремонтът на пешеходния подлез “Царевец” при столичния Орлов мост – на кръстовището с бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. “Цар Иван Асен II”. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

 

Наред с подмяната на осветлението, се предвижда да бъде санирана повърхността на стоманобетоновата конструкция, да бъдат ремонтирани и обновени нарушената изолация, тавана, облицовки, подови настилки и стъпала.

 

Ще бъдат подменени и парапетите, а тротоатът при входа и изхода на подлеза ще бъде възстановен. Очаква се да бъдат почистени канали и шахти, както и да бъдат подменени решетките на шахтите.

Засега подлезът остава отворен за преминаване, но в края на на ремонта, когато ще се окачва таванът, той ще бъде затворен за пешеходци за по-сигурно.

 

Ремонтът на подлеза е на стойност 165 000 лв. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Градска магистрала”. Това е първият етап от изпълнението на обект: “Рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” от надлез над бул. „Г.М.Димитров” до надлез над бул. „Александър Малинов”, включително прилежащите съоръжения.”

столична община
ремонт и рехабилитация
Цариградско шосе
подлез
По статията работи: