НАЧАЛО » българия

Според премиерът цената на тока не трябва повече да се намалява

fb
3E news
fb
02-01-2014 02:05:00
fb

Ново понижение на цените на тока е „възможно, но след последното намаление не е препоръчително за устойчивостта на енергийната система“. Това заяви в интервю за в. „Стандарт“ премиерът Пламен Орешарски. Той припомни, че намалението на тока е направено след изборите, „а не преди следващите“.

Премиерът напомни, че по-активната роля на ЕК в преговорите за строежа на газопровода „Южен поток“ ще подпомогне координацията на позициите на държавите, участващи в проекта. У нас тръбата ще се експлоатира спрямо българското, респективно спрямо европейското законодателство, припомни още Орешарски.

Посланието на премиера към бизнеса пък е да се инвестира разумно. „Вложенията трябва да се правят при внимателна преценка на степента на възстановяване на местния и външните пазари". Правителството ще продължи и с усилията си да увеличи възможностите за експорта на стоки към трети страни

Той бе категоричен, че кабинетът започва на чисто годината, защото за първи път след 2009 година е върнат целият ДДС на фирмите.

Пламен Орешарски
намаление
ток
енергетика
Южен поток
По статията работи:

Георги Велев