НАЧАЛО » българия

София монтира зарядни устройства за телефони в новите автобуси

fb
3E news
fb
12-07-2017 11:24:00
fb

Устройства за зареждане на мобилни телефони и лаптопи ще има наесен в част от автобусите на столичния градски транспорт. “Предстои да инсталираме устройства за зареждане на мобилни телефони във всички нови автобуси, които купихме за градския транспорт в последните няколко години. Устройствата ще са тип USB и вероятно ще се монтират на вратите на автобусите. Искаме да направим още по-комфортно пътуването в градския транспорт. В много от автобусите има и безплатен Wi-Fi, така че докато сърфират в интернет, пътниците ще могат и да заредят мобилните си телефони”, обясни зам.-кметът по транспорта на София Евгени Крусев пред в. "24 часа".

Устройствата за зареждане ще са по 2 или 3 в автобус. Идеята е да има по едно на всяка врата. Всеки, който иска да ги ползва, ще трябва да включи кабела на телефона си към устройството. Първият автобус със зарядни се очаква да бъде оборудван пилотно през август, уточниха от “Столичен автотранспорт”.

Безплатната услуга ще може да се ползва в поне 20 линии, сред които 102, 83, 120, 94, 213, 76, 72, 73, 74 и други, които се обслужват от нови автобуси.
Във всичките 236 машини, както и в 36 малко по-стари с марка “Мерцедес” има и безплатен интернет.

В процедурите за доставка на 120 газови автобуса и на 20 електрически, които ще обяви “Столичен автотранспорт”, ще има изискване возилата да са с фабрично поставени устройства за зареждане на мобилни телефони.

градски транспорт
София
зарядни устройства
телефони
Евгени Крисев
безплатен интернет
По статията работи:

Георги Велев