НАЧАЛО » българия

Сменят ръководството на "Топлофикация София" заради депозитите й в КТБ

fb
3E news
fb
15-07-2014 05:04:00
fb

Другата седмица ще стане ясно дали ще бъде сменено ръководството на "Топлофикация - София" заради депозитите й в Корпоративна търговска банка, предаде БНР. Дружеството е депозирало близо 80 милиона лева в банката. Въпреки това в момента няма затруднения с оперативните и ежедневните плащания на дружеството, каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Той уточни, че значителна сума от средствата са предвидени за инвестиционната програма на дружеството.

Герджиков е поставил въпроса за отговорността на изпълнителния директор на "Топлофикация" Стоян Цветанов и оставка на ръководството: Изпълнителният директор заяви, че към този момент няма никакви затруднения с разплащанията на Топлофикация-София. Дружеството изпълнява всички оперативни разходи, заплати, осигуровки, и че дори днес е превело към "Булгаргаз" 6 млн. лева. Към момента на затварянето на КТБ, дружеството е имало около 60 милиона лева на разплащателна сметка плюс 10 милиона евро на депозит, който е бил натрупан от продажба на въглеродни емисии.

Става въпрос и за евентуална оставка на изпълнителния директор, евентуално поемане на отговорност за това, че такава голяма сума е поставена под някакъв риск и още повече, ако нещата се развият неблагоприятно и дружеството наистина загуби тази огромна сума. Другата седмица общинският съвет ще обсъжда този въпрос, ако дотогава, разбира се, не постъпи оставка от изпълнителния директор. Герджиков бе категоричен, че ще бъде сменено ръководството на столичното парно.

Топлофикация - София
ръковдство
смяна
депозити
КТБ
По статията работи:

Георги Велев