След намесата на Борисов: Връщат на "Емко" всички договори с "Кинтекс"

Източник: бТВ

Държавата и военният завод „Емко” се разбраха. "Емко" получава обратно всички договори с "Кинтекс", които им бяха отнети през лятото, предаде БНТ. Това стана ясно след среща между премиера, икономическия министър Емил Караниколов и представители на оръжейната фирма – собственика Емилиян Гебрев и финансовия директор на „Емко”.

Премиерът заяви, че "Кинтекс" и всички предприятия ще са с 6 млн. лв. на печалба и частните и държавни компании са му еднакво мили.

„Взе се най-правилното решение за нашата страна като цяло – което означава ние да запазим нашия имидж, на България, на външните пазари, да работим все така успешно, както сме работили досега и този еталон на сътрудничество между държавна и частна фирма да продължи да работи напред”, заяви на брифинг след преговорите Емилиян Гебрев, цитиран от бТВ.

Той допълни, че е сигурен, че както досега са работили в сътрудничество, така и занапред това ще продължи.

„Може би беше хубаво това, което стана, за да се изчистят някои неясноти и оттук нататък съм убеден, че няма да се случи подобно нещо”, коментира той.

По думите му е много важно, че държавата е застанала зад техния гръб и те по този начин се чувстват много силни на външния пазар.

Гебрев благодари специално на премиера Бойко Борисов за своевременната намеса, каза, че е грешка от тяхна страна, че са се обърнали толкова късно към него, но е хубаво, че са се обърнали.

Планираният за утре протест няма да се състои, заяви Гебрев и допълни, че хората даже са искали да дойдат да играят хора и танци.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари