НАЧАЛО » българия

Сирийски бежанци помагат на БЕХ и НЕК при раздаването на помощи във Варна

fb
3E news
fb
27-06-2014 06:12:00
fb

В пункта на Областния съвет на Българския Червен кръст-Варна днес беше направено дарението от страна на „Български енергиен холдинг” ЕАД. На всеки нуждаещ се беше предоставена възможността да посети откритото складово пространство пред районното кметство и да получи вещи от първа необходимост.  Пакетът помощи, осигурен от БЕХ ЕАД, включва 1800 бр. санитарни маски, 600 бр. хавлиени кърпи и 150 бр. завивки. Дарението беше разтоварено от сирийски бежанци от Харманли, които сами са се организирали в подкрепа на БЧК-Варна.

Те разтовариха и камион с хранителни продукти, предоставени от „Национална електрическа компания” , както и докараните от „Булгартрансгаз” ЕАД колички, кофи, лопати и ботуши, съобщиха днес от БЕХ.  Директорът на Областния съвет на БЧК Варна г-жа Милена Сиракова уточни: „Гражданите и екипите на БЧК Варна възстановяват щетите от наводнението и с помощта, която получаваме, се опитват постепенно да се върнат към нормалното си ежедневие. Благодарим на БЕХ за проявената ангажираност и подпомагане на хората в нужда. По улиците на кв. Аспарухово е „разпиления” живот на стотици и точно сега те имат нужда от подкрепа. Именно затова БЧК Варна иска да благодари на ръководствата на БЕХ и дъщерните му дружества.”
Инициативата за подпомагане на засегнатите от наводненията райони започна вчера от град Добрич, отново в сътрудничество с БЧК. И днес продължава помощта от големите енергийни дружества.

Представители на НЕК ЕАД се запознаха на място с проблемите на пострадалите от наводненията хора във Варна и Добрич и участваха лично в раздаването на дарените от НЕК ЕАД 2,5 тона хранителни продукти на бедстващите граждани. НЕК ЕАД изразява готовност за допълнително съдействие до решаване на кризисната ситуация.

Инициативата за подпомагане на засегнатите от наводненията райони започна вчера от град Добрич, отново в сътрудничество с БЧК, припомниха от БЕХ

БЕХ
помощи
Варна
кв. "Аспарухово"
НЕК
Булгартрансгаз
По статията работи:

Георги Велев