НАЧАЛО » българия

Свиват с 10% разходите в държавната енергетика

fb
3E news
fb
16-09-2015 02:58:00
fb

Разбрахме се с работодателите за намаляване на разходите в държавната енергетика – свиване с 10% на административни разходи, за което чакаме наредба от Министерски съвет. Това съобщи в НС депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров след срещата на ръководството на парламентарната му група с четирите работодателски организации по въпросите за цената на тока за бизнеса.

Обсъден е и въпросът за затварянето на вратата за нови ВЕИ  и за производители на ток от биомаса. "Тези, които подкрепят нови ВЕИ от биомаса и от оборски тор, ще бъдат отговорни за бъдещото поскъпване на тока", закани се Димитров, цитиран от БГНЕС.

Друга тема е била публичността в енергетиката – трябвало да стане ясно кой е собственик на дадена централа и какви са плащанията. Според него вече има регистър на договорите с тях.

Работодателите са обещали да подкрепят две предложения на РБ - едното е за намаляване на разходите в държавната енергетика, а второто - от топлофикациите да се изкупува само високо ефективното производство. Димитров поясни, че трябва да се монтират уреди с тази цел до 15 октомври 2015 г.

работодателски организации
Рехорматорски блок
ВЕИ
цени на електроенергията
По статията работи:

Галина Александрова