Ръководството на групата ЧЕЗ в България отхвърли твърдения на КЗК за нарушения на закона за защита на конкуренцията

"ЧЕЗ Електро България“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД изпълняват своята дейност в съответствие с всички изисквания на българското и европейското законодателство, се подчертава в изявление на мениджърите

Във връзка с Решение №  1475 от 14.12.2017 г. на Комисията за защита на конкуренцията, относно твърдяни нарушения на „ЧЕЗ Електро България“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД на Закона за защита на конкуренцията, предстои Решението да бъде получено по надлежния ред. Ръководствата на двете дружества ще се запознаят детайлно с неговото съдържание и ще го анализират. Това заявява ръководството на групата ЧЕЗ в България в изявление, разпространено до медиите.


От енергийната компания подчертават постановеното в Решението на КЗК, че „ЧЕЗ България“ ЕАД,  „ЧЕЗ Трейд“ ЕАД и ЧЕЗ а.с. не са извършили нарушения на закона за защита на конкуренцията.


"Заявяваме, че „ЧЕЗ Електро България“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД също изпълняват своята дейност в съответствие с всички изисквания на българското и европейското законодателство и отхвърляме твърденията за извършени нарушения на закона за защита на конкуренцията", е посочено в изявлението.


Ръководството на Групата ЧЕЗ в България ще предприеме всички предвидени в Закона действия, за да бъдат защитени интересите на дружествата, на техните клиенти, акционери и служители, се подчертава в позицията.


 

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари