НАЧАЛО » българия

Решават за праговете в Наредбата за облекчаване на индустрията от ВЕИ следващата седмица

fb
3E news
fb
03-07-2015 02:49:00
fb

 

Следващата седмица предстои да се вземе решение за праговете в Наредбата за облекчаване на индустрията от зелената добавка. Това обясни председателят на БСК Божидар Данев в рамките на пресконференция в Министерски съвет. Той определи като изключително важно създаването на фонд „Сигурност на електроенергийната система“.

 „Постигнахме изключително важно решение“, каза той, като допълни, че няма да има повишение на цената на електроенергията, след като бъдат направени съответните изчисления и в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се подадат необходимите данни.

"Поет е ангажимент да има пътна карта и до 24 юли да бъде свършена цялата работа по тези мерки, които се предлагат", заяви Данев. Той даде ясно да се разбери, че има пълно съгласуване на вижданията.

Вторият етап от мерки обхваща три направления, допълни той.

"Едното е свързано с прословутата наредба за облекчаване на големите потребители, второто с проблемите, които трябва да решим дългосрочно. Третата голяма част,която предстои да продължим да дискутираме до края на годината, е как да решим генералните проблеми с американските централи и ВЕИ-тата", заяви Божидар Данев. 
"До другата сряда трябва да предложим решение за праговете по наредбата за подпомагане на големи консуматори на енергия", допълни председателят на БСК.

 

Наредба за облекчаване на бизнеса от ВЕИ
КЕВР
БСК
Божидар Данев
фонд Сигурност на електроенергийната система
По статията работи:

Маринела Арабаджиева