НАЧАЛО » българия

Реформаторите номинираха Иван Иванов за председател на КЕВР

fb
3E news
fb
25-03-2015 04:24:00
fb


Съгласно приетите с промените в Закона за енергетиката процедурни правила за избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране парламентарно представените политически партии са внесли днес в комисията по енергетика своите предложения, научи БТА от
парламентарната комисия.

От ГЕРБ предлагат за член на КЕВР в подсъстава за енергетика досегашният член и бивш председател на ДКЕВР Евгения Харитонова. ГЕРБ предлага като икономист и в двата подсъстава на новата КЕВР да остане досегашният председател на комисията Светла Тодорова.

От всички парламентарни сили само Реформаторският блок има предложение за председател на комисията и това е Иван Иванов от ДСБ.
Реформаторите предлагат още няколко кандидатури за членове на КЕВР - Славчо Смилков, Валентин Петков, Елена Маринова.

От БСП лява България предлагат в комисията да влязат Валентин Терзийски, заместник-председател на Асоциацията на топлофикационните дружества, Еленко Божков - бивш член на ДКЕВР, Илиян Илиев и други.

ДПС има само едно предложение за член на КЕВР - Ремзи Дормуш Осман, както и ПГ БДЦ - Георги Златев. Няколко номинации са предложили от Патриотичния фронт.

Председателят на комисията за енергетика съобщи за БТА, че предстои изслушването на кандидатите на извънредно заседание на комисията във вторник, а след това те ще бъдат изслушани и в пленарна зала.

„Ние имаме двама кандидати, които сме предложили, но ще търсим консенсус. Няма да налагаме мнение. Спрели сме се така, че всички партии да имат квотен принцип, да има консенсус с комисията”, съобщи Валентин Николо от ГЕРБ и добави, че търсят вариант всеки кандидат да има с професионален опит и да развие концепция във връзка с това как вижда своето място там.

„След изслушването ще стане по-ясно. Няма как предварително да кажем кой ще е председател”, заяви Николов, но отказа да назове кандидатите на ГЕРБ.

Името на Иван Иванов бе неофициално съобщено още преди десет дни.

КЕВР
председател на КЕВР
Иван Иванов
По статията работи:

Маринела Арабаджиева